fbpx

Yrittäjyyden arkea.Täällä oluemme valmistetaan

26/04/20210

Olemme kuluneen vuoden aikana tutustuneet moniin olutalan ihmisiin ja panimoihin. Tavoitteenamme on ollut verkostoitua, mutta myös löytää kumppani, joka valmistaisi ensimmäisen kaupallisen erämme olutta. On ollut ilo huomata, miten hyvä henki alalla on ja kuinka positiivisen ja lämpimän vastaanoton olemme saaneet.

Etsiessämme panimoa oluemme tekijäksi, painoivat vaakakupissa monet asiat, kuten panimon omien oluiden maku sekä osaaminen ja kokemus. Lisäksi merkitystä oli pullon muodolla, valmistuskapasiteetilla ja etikettikoneen kyvykkyydellä, mutta myös henkilökemioilla.

Tällä kertaa kumppaniksemme löytyi Rock Paper Scissors eli RPS Brewing Kuopiosta. RPS:n kanssa löysimme yhteisen sävelen nopeasti. Lisäksi panimo on sopivan kokoinen – ei liian pieni, mutta ei liian suurikaan. Käytännössä monissa pienemmissä panimoissa ongelmaksi muodostui kapasiteetti, jonka panimo tarvitsee kokonaan omaan tuotantoonsa. Toisaalta taas suuremmissa panimoissa keittokoko olisi kasvanut meille liian suureksi, joten kovin suuretkaan toimijat eivät tässä tapauksessa tulleet kyseeseen.

Nyt olemme onnistuneen testierän myötä siinä tilanteessa, että tämän viikon lopulla alkaa ensimmäisen kaupallisen erämme keitto. Keskiviikkona Jussi suuntaa Kuopioon, josta on luvassa päivityksiä Instagramiin ja Facebookiin, joten viimeistään nyt kannattaa laittaa kanavat seurantaan!

Minkälainen on ensimmäinen oluemme ja kuka on laatinut sen reseptin? Siitä kerromme seuraavassa blogikirjoituksessamme.

Hmmm… ANAMEIZING, thats how they say AMAZING in the northern periferia, go figure 😉

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: