fbpx

Yrittäjyyden arkea.Missä mennään nyt?

11/03/20210

Vaikka täällä blogissa on ollut viime aikoina hiljaista, on Uuden Oluttehtaan eteen tehty kulisseissa paljon töitä.

Helmikuussa valmistui ensimmäisen oma oluemme, belgialaistyylinen kevyesti humaloitu vehnäolut eli witbier. Ehkä aloittelijan tuuria, mutta oluesta tuli ainakin omasta ja sitä maistaneiden tuttaviemme mielestä yllättävän hyvää. Ei sillä toki maailmaa lähdettäisi valloittamaan, mutta ainakin saimme pintaraapaisun oluenvalmistuksesta. Ensimmäinen oma oluemme ansaitsisi ihan oman blogikirjoituksen, joten ehkä palaamme aiheeseen vielä.

Alkuvuodesta tutustuimme Instagramin kautta Utössä asuvaan Thomas Sjöbergiin, joka on olutmestari ja tason kaksi Cicerone-olutsommelieri. Belgialais-suomalainen Thomas on johdatellut meitä ammattilaisnäkökulmasta oluiden maailmaan ja ihaillen olemme saaneet seurata hänen kykyään analysoida erilaisia oluita.

Viimeiset puoli vuotta olemme pohtineet, kuinka Uuden Oluttehtaan toiminta olisi järkevintä, ja rajalliset resurssit huomioiden edes mahdollista, käynnistää. Välilä olemme leikitelleet ajatuksella oman tuotannon aloittamisesta – ammattilaisten johdolla toki – mutta ainakaan juuri tässä kohtaa se ei vain ole mahdollista. Niinpä olemme suunnitelleet tilaavamme omalla reseptillämme valmistettua olutta joltakin olemassa olevalta pienpanimolta. Alaa tuntemattomalle ajatus oluen sopimusvalmistuksesta saattaa kuulostaa helpolta, mutta todellisuus on näin ensikertalaisille osoittautunut varsin työlääksi. Kuten arvata saattaa, kaikkeen mikä liittyy alkoholiin, liittyy myös runsaasti sääntelyä. Tutuiksi ovatkin jo ehtineet tulla niin Valviran, Palpan kuin erilaisten alkoholia varastoivien toimijoidenkin palvelut.


Silläkin uhalla, että edessä on pitkä ja kivinen tie, pyrkimyksemme on tuoda kesällä markkinoille Uuden Oluttehtaan ensimmäinen olut.


Pienpanimot – saati sitten sopimusvalmistus – eivät tunnetusti ole mikään kultakaivos taloudellisesta näkökulmasta katsottuna eikä korona varmastikaan helpota sen paremmin meidän kuin muidenkaan alan toimijoiden tilannetta. Mutta silläkin uhalla, että edessä on pitkä ja kivinen tie, pyrkimyksemme on kuin onkin tuoda kesällä markkinoille Uuden Oluttehtaan ensimmäinen olut ja herättää 100 vuotta ruususen unta nukkunut panimo henkiin.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: